Home » Sebességmérés

Sebességmérés

Tesztelje jelenlegi Internetkapcsolatának letöltési sebességét!


Hivatalos sebességmérés

A mérés előtt kérjük indítsa újra az ADSL modemet! Ezt a készülék 30 másodperces áramtalanításával tudja elérni.

Miután újraindította a modemet, az ADSL csatlakozásnál ne a saját nevét és jelszavát használja, hanem:
felhasználónév: adsl@test
jelszó: test

 

Ekkor egy tesztrendszerbe kerül. Indítsa el a böngészőjét és írja be a címsorba a következőt:
http://192.168.9.1

 

A teszt felület csak akkor töltődik be, ha a fenti felhasználónév és jelszó párossal csatlakozik. A megjelenő oldalon információkat talál a tesztrendszer működéséről és lehetősége nyílik az ADSL kapcsolat sebességének mérésére is. Ehhez a „Teszt” menüre kell kattintania, majd kiválasztani a fel- illetve letöltéshez használni kívánt adatmennyiséget (a legnagyobbat javasoljuk a minél pontosabb eredmény érdekében). Ezután a megjelenő gombra kattintva a mérés automatikusan elkezdődik, majd a mérés végeztével adatokat kap arról, hogy Önnek mekkora sávszélesség áll rendelkezésére.

 

Íme egy minta a mérés eredményéről:

Példa mérés

Kérjük, hogy az első mérést követően, min. 2 óra elteltével ismételje meg a mérést (a modem újraindítást is), és amennyiben a mért értékek alacsonyabbak az Általános Szerződési Feltételekben megadott sebességhatároknál, akkor a kapott eredményt -a mérés azonosítójával együtt- küldje el az ugyfelszolgalat@alta.hu címre. A mérésről készítsen képernyőképet (billentyűzetén nyomja meg a Print Screen gombot) és másolja be (CTRL + V) az e-mailbe.


 

Tájékoztató jellegű mérés

A lenti linkre kattintva, jelenlegi internetkapcsolatának sebességét tesztelheti. A teszt elindítása után néhány másodperces mérés következik. A mérés tájékoztató jellegű, a szerver vagy a kapcsolat terheltségétől függően a valódi sebességnél kisebb mért értékek előfordulhatnak!

Kattintson ide a tájékoztató jellegű méréshez!